lördag 19 oktober 2013

ÄNTLIGEN HV71

Efter åtta sorger och sju bedrövelser lyckades HV71 vinna en ishockeymatch. Det var en välförtjänt seger mot ett mycket odisciplinerat Linköping.
VARFÖR VINNER HV71?
Äntligen spelade laget med engagemang, försvarsspelet var bra över hela banan, de höll ihop femman och raggade inte puck hela tiden samtidigt som målvakten Wesslau gjorde en stabil insats. Det var lättare för Wesslau att spela bra när organisationen i egen zon var lite bättre än tidigare, nu visste han vad som som skulle hända.
ÄR FARAN ÖVER?
Nej HV71måste visa att de kan spela på den här nivån flera gånger. Flera etablerade spelare måste visa att de vill vara med i denna svåra stund, jag tänker på Krogh och Nilsson bl.a. Nu är det ungtuppen W Karlsson som driver laget, han var banans kung. Jämtin är tillbaka, gör efter omständigheterna en bra match. Det är irriterande att se honom filma varje gång det är en närkamp, jag trodde han var en hårding. Man skall naturligtvis ta till alla medel för att vinna, men sluta filma!
Ikonen Davidsson skymtade till i båset vad hans uppgift var vet jag inte. Det var kanske början på en Davidsson effekt vi fick se igår?

Linköping måste åka hem och tömma sina vattenskallar. Det var inte bara vid HV71:s två första mål de spelade pucken till en HV71 spelare. Det verkade nästan som de tyckte synd om HV71 och deras prekära läge i tabellen. Största syndaren var Bäckman (synd på ett så fint efternamn) som inte hade många rätt. Tur att NHL kontraktet är undertecknat. Som vanligt var det första kedjan som skapade målchanser och var ett ständigt hot. Saknaden var stor efter pappa Johanssons lugn och precisa passningar. Skall Linköping vara med och kriga om guldet måste de mindre namnkunniga spelarna höja sin nivå avsevärt.

Örebro är inne i en tung period, nu krävs det en seger omgående annars kan raset bli brutalt. Var är Conny Strömberg?
L Klassen har verkligen hittat flytet i sitt spel, positivt för SHL med en lirare. Han ser starkare ut i år och orkar stå emot i närkamperna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar