måndag 9 september 2013

V.FRÖLUNDA

För 10 år sedan blev V. FRÖLUNDA svenska mästare. Alla trodde på en storhetstid för Göteborgs stolthet. De hade ett mycket attraktivt hockeygymnasium, under ledning av Westblom och Laabraten, som lockade många ishockeytalanger från hela Sverige. Spektakulära värvningar avlöste varandra. Ekonomin var en av hockeysveriges bästa. Många spelare sökte sig till V. Frölunda, för de visste att plånboken skulle bli mycket tyngre. Till och med SHL var för liten, de skulle ut i Europa.

Helt plötsligt var alla miljoner borta (60) och de sista åren har det varit annat ljud i skällan. Nu var de inte ens motståndare till fler lag i SHL. Detta är typiskt för svensk ishockey, man väljer sina åsikter beroende på vilken position man har i tabellen. Istället för att se till helheten och svensk ishockeys bästa.

När personer får ledande positioner inom ishockeyn och skall göra egen karriär, verkar allt sunt förnuft och förstånd försvinna. Det har vi sett många exempel på.

NYA TANKAR

Inför årets säsong gör V. Frölunda en kraftig föryngring. Det finns många talanger i årets trupp, några av de kommer att etablera sig i SHL. De viktigaste spelarna blir ändå rutinerade Joel Lundkvist och Christian Bäckman. Joel med sina ledaregenskaper och ambitiösa spelstil och Christian med sitt lugn och fältherre blick. När skall polletten ramla ner för bohemen Dick Axelsson? För att kunna kalla sig professionell ishockeyspelare räcker det inte med att göra någon piruett en gång per period.

Jag tror att årets V. Frölunda kommer att glädja sina supportrar och bli topp fyra.

FOTBOLL

Samma experter som sågade Lars Lagerbäcks sätt att se på fotboll, tyckte att Sverige äntligen såg lika  stabilt ut mot Irland som på Lagerbäcks tid. Det gäller att vända kappan efter vinden. Den enda som har förstått hur Sverige måste spela för att bli framgångsrikt är den smarte och kunnige journalisten Erik Niva.

Efter alla tankar och spekulationer kommer det en tabell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar