fredag 6 september 2013

VÄXJÖ

Säsongen 2002-2003 spelade Växjö i div. 1. Att försöka etablera ett elitlag i ishockey i fotbollsstaden Växjö(Öster) var ingen lätt utmaning. Ett målmedvetet arbete gav resultat, nu är det dags för tredje året i SHL. Det imponerade arbete Växjö ishockey har åstadkommit stimulerar övriga klubbar. Det visar att en stängd liga skulle vara förödande för svensk ishockey.

ALLA ISHOCKEYKLUBBAR MÅSTE KUNNA DRÖMMA

Växjö med cirka 80000 invånare har elitidrott i våra folkkära sporter fotboll och ishockey, även friidrotten håller hög klass. Två toppmoderna ishockey och fotbollsarenor. När det gäller idrott, har Växjö blivit ett föredöme för idrotts Sverge.

Förra säsongen blev turbulent för Växjö, trots några spektakulära förstärkningar fick man inte den framgång som alla hade förväntat sig. Tränarbytet gav inte heller önskad effekt.

Växjö har även i år varit offensiva på transfermarknaden. De verkar ha en liten guldgruva att ösa ur. Tredje gången gillt, Växjö skall till slutspel. Lagbygget har en internationell prägel, 7 transatlanter 3 finländare. Det kommer att pratas mer engelska än svenska i omklädningsrummet. Dennis Rasmusen från hockeyns mecka(Surahammar) får väl kliva in med sin breda Suradialekt och sprida lite bruksmentalitet i den internationella församlingen. I år är det väl dags för Robert Rosén att kliva ur anonymiteten och hjälpa laget till slutspel.

KLARAR VÄXJÖ SLUTSPEL?

Tror att de lärde sig mycket av förra säsongen och kan ledningen få främlingslegionen och trotjänarna att dra åt samma håll, kommer de att bli bland de lyckliga 8:à. Med de investeringar som har gjorts får de helt enkelt inte missa slutspel.

I kväll vill vi se ett svensktfotbollslanslag som spelar äckligt disciplinerat och kliver in i varje närkamp.

Siffran 3 och Örjan Kiltröm är lösningen på veckans V75.

HV71 i morgon
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar