torsdag 5 september 2013

ÖREBRO

Två nya lag i SHL, Örebro och Leksand och Växjö håller på att etablera sig.

Har det blivit lättare att ta sig från allsvenskan till SHL?

I och med att det försvinner 10-15 bra spelare varje år, blir det en grå massa kvar som är ungefär lika bra (jfr fotboll). Det är ingen större skillnad på nedre halvan i SHL och toppen i allsvenskan Därför kommer vi att få se fler allsvenska lag ta steget till SHL.

ÄR DET INTE DAGS ATT UTÖKA SHL TILL 16 LAG?

Då blir kvalitén för dålig, är ofta ett argument mot en utökning. Tror inte publiken bryr sig om kvalité   när Brynäs- Leksand, Malmö- Rögle, DIF-AIK, Skellefteå- Luleå, MODO- Timrå, Växjö- HV71, FBK- VF mfl spelar sina derbyn. Det viktiga är atmosfären och rivaliteten mellan lagen och det blir garanterat fullsatt.

GÖR 4 DERBYGRUPPER NORR ÖST VÄST SYD

Örebro startar försäsongen med en bred trupp, 10 backar och 16 forwards. Känns som det blir svårt för tränarna att välja rätt när truppen skall bantas. Kapacitetsmässigt skiljer det inte mycket mellan spelarna. Det blir förhoppningsvis jämnheten och lagandan som skall ordna en plats i SHL till nästa säsong.
Trots nyförvärven Skogs, Sondell och Plastino får man en känsla att backarna kommer få problem. Målvakten Tim Sandberg överraskade förra säsongen. Han kommer få mycket att göra och måste ta ytterligare steg i sin utveckling. Örebro hoppas mycket på sina transatlanter, där har man lagt en stor del av tvpengarna. Svaret på deras kapacitet får vi efter 20 omgångar. Conny Strömberg berättade i en artikel att han var nykomling i SHL. Har han förträngt tiden i MODO? Jag kommer ihåg straffen mot Leksand, den kommer att finnas med i hela mitt liv.

ÖREBROS MÅL MÅSTE VARA ATT UNDVIKA KVALSERIEN

I morgon, Växjö




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar