tisdag 24 september 2013

GULD STRIDEN

Två av Sveriges bästa lag spelade en avgörande match för guld striden. Inramningen var av internationellt snitt.

VAR SPELET INTERNATIONELLT GÅNGBART ?

Kampen och närkampsspelet var intensivt och alla var beredda att offra sig. Göteborgs försvarsspel var av högsta klass. I 60 minuter kändes som att både AIK och Göteborg spelade med en handgranat. Bollen gick som ett flipperspel mellan spelarna. Tre passningar till rätt adress var sällsynt. Spelarna är professionella och tränar varje dag, då måste kravbilden vara lite större när det gäller teknik och bollbehandling.

Elitidrott går ut på att vinna, all heder till Göteborg. Men vill vi se ett svenskt lag i Champions League måste spelet med boll utvecklas. Det ena utesluter inte det andra.

KARLSKRONA

Karlskrona vinner och vinner, inte nog  med det de krossar motståndarna. Fem segrar 24-3 i målskillnad. De har visat att det inte finns  något motsats förhållande mellan ett bra försvarsspel och en vass offensiv. Målvakten Patrik Gailbraith verkar vara på väg  mot sitt genombrott. Den sympatiske dansken har ett stort spel i sig, men har haft för lite tålamod och flackat runt i för många klubbar.

Ett lag från Blekinge rör om i grytan bland de mer etablerade lagen, det är positivt för hockey  Sverige. Trots ett i stort sett nytt lag har Janne Karlsson skapat en lagmaskin, på några månader.

HELSINGBORG

Mattias  Lindström tycker att ledningen  har sålt guldet. Även om de hade sålt 10 spelare måste de slå Syrianska hemma. Titta dig i spegeln istället och fundera på vad du kan göra för att guldet skall hamna i Helsingborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar