söndag 22 september 2013

FBK-LEKSAND

Leksand visade mot FBK att insatsen mot MODO inte var någon tillfällighet. Ett uppoffrande spel från samtliga spelare och några billiga mål, gjorde att Leksand kunde ta tredje raka. Kedjan Edblom, Ryno och Johansson börjar hitta varandra och känns farliga när de befinner sig i anfallszon. Finns fortfarande brister i defensiven, men FBK var för ineffektiva för att utnyttja Leksands svagheter. Leksands fansen såg till att inramningen ännu en gång kunde dölja en inte allt för välspelad match.

Om Leksand har etablerat sig i SHL är för tidigt att svara ja på. Vi kan konstatera att de båda nykomlingarna Örebro och Leksand har tappat respekten för motståndarna och tar för sig på ett imponerande sätt. Om inte de etablerade lagen inte börjar ta nykomlingarna på allvar, kan det sluta med förskräckelse.

FBK får inget flyt i sitt spel. Anfallsspelet börjar oftast med att backarna har pucken och skall leverera ett bra första pass. Backarna i FBK ser kantiga och obekväma ut när de äger pucken, undantaget Lajunen. Det verkar inte finnas någon plan för hur de skall ta sig genom mittzon mot ett samlat försvar, det gör inte situationen enklare för backar med dålig spelförståelse. De kommer inte samlat, utan löser problemen med improvisation och individuella initiativ.
I ett trögt FBK, bryter ungdomarna Hyka och Åberg mönstret med lite tempoväxlingar

Trots få omgångar spelade , börjar det säkert att spridas en viss oro på en del håll.

När skall Växjös storsatsning ge några segrar?
Var är Frölundas första kedja?
När skall HV71 visa lite passion?

STÄNGD LIGA
Det är förslag på gång att det skall bli svårare att ta steget upp till SHL. Sista laget i SHL skall spela playoff (bäst av7) mot segrarna i Allsvenskan. Svensk ishockey har levt på sina streck och möjligheterna att ta sig upp i seriesystemet. Lagen måste få ha drömmar, som gör att många föreningsmänniskor orkar jobba vidare. Vi är inte NHL. Om det här förslaget skulle verkställas blir det i stort sett en stängd liga.

Inte är det så att de etablerade lagen redan börjar att darra ? Man kan inte ha både livrem och hängslen.

LÅT HOCKEY SVERIGE FÅ DRÖMMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar