söndag 1 september 2013

FÄRJESTAD BK

Den legendariske landslags och klubbtränaren Arne Strömberg lade grunden till FBK:s sätt att tänka och spela ishockey. Samtidigt var han en inspirationskälla för många spelare när det gäller ledarskap. Ingen tillfällighet att ett tiotal av hans adepter blev ishockeytränare. Dessa har i sin tur inspirerat en ny generation att satsa på tränaryrket. Arne som jobbade i FBK på 70-talet, var den förste som förstod att det inte var förbjudet att markera motståndarna.

FBK har alltid satsat på en bra målvakt, stabila backar och centrar som kan styra spelet, men samtidigt vara beredda att ta det slitsamma arbetet i egen zon. Detta har gett en bra grund att stå på även när spelet inte stämmer, med ett tråkigt ord välorganiserat. Detta innebär att övriga forwards kan vara irationella och ta ut svängarna lite mera.

Nyckelordet för hela föreningen har varit kontinuitet, både på tränarsidan och organisationen runt laget. Det är bara att titta på dagens FBK, det är gamla spelare som sitter på nyckelpositioner. Detta har varit ett framgångsrecept för det mesta. Några gånger har man provat med tränare utanför Karlstad, men det har aldrig fungerat. Det kanske beror på att det är svårt att komma in i familjen om man inte har sina rötter i föreningen, eller så har de inte varit tillräckligt bra. När alla känner alla och kommer från moderföreningen finns alltid en risk för inbördes beundran, som kan leda till stagnation.
Tre tunga avbräck på försvarsidan, Mv Salak och backarna Lee och Nygren kommer att märkas i målproduktionen, defensivt blir det ingen skillnad. Förlusterna av forw. Paulsson och Johansson är inte lika kännbara, dessa humörspelare kommer de yngre förmågorna ett ersätta. Jag tror mycket på Max Görtz. Det saknas en center, typ Jörgen Jönsson, som är lite extra och kan driva laget varje dag. Med sitt stabila grundspel och vinnarkultur  kommer FBK få en placering bland de topp fyra.

Vad höll Erik Adielsson på med ?

Tisdag är det dags för AIK(Solna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar