lördag 28 september 2013

AIK-ÖREBRO

Eftersnacket till matchen AIK-ÖREBRO handlade mycket om varför AIK vände 0-1 till 3-1 ledning. Experterna tyckte att AIK blev aggressivare och tog kommandot i matchen. Coachen i Örebro, den pratglada Ross, tyckte att det var slarv och slumpen som förändrade matchbilden. Sanningen brukar alltid ligga någonstans mittemellan.

Fram till kvitteringen i andra perioden ägde Örebro matchen, med sitt aggressiva spel. Innan kvitteringen har örebroforwarden full kontroll på pucken och är ensam i egen zon. Helt plötsligt tappar han pucken och AIK kan kvittera. Två byten senare skjuter AIK ett skott från blå linjen som tar på två örebrospelare innan den går i mål. Ett pojklags misstag och ett självmål förändrade matchbilden AIK hade inte behövt prestera någonting för att vända matchen. Efter ett snyggt p.p mål till 3-1 är matchen slut.

Så snabbt och brutalt kan MOMENTUM(vilket uttjatat ord) förändras. Matchen var av hygglig kvalité, utan att några spelare stack ut. Känns som att både AIK och Örebro får kriga i de nedre regionerna. Att spela som Örebro i 55 omgångar blir jobbigt. Omöjligt att ligga på och forchecka match efter match de måste hitta en bättre avvägning. Efter två förluster måste de studsa tillbaka annars kan det bli grubblerier och oroligt.

Örebroikonen Conny Strömberg spelade bara p.p, där kan han stå still och fördela puckarna. Är inte så lätt att sitta på bänken i 10 minuter och sedan in och prestera. Jag förstår coachen Ross att han inte spelar Conny i 5-5 spelet, hans tempo och närkampsspel räcker inte till på den här nivån. För att få ut någonting av Conny måste Ross bestämma sig att ta risken med Conny i 5-5 spelet, annars är det bättre att han inte spelar  och någon annan tar hans roll i p p

Helt plötsligt hör man kommentatorn Björn Olden skrika; pucken är i straffområdet. Hallå kom in i matchen, annars får du kommentera Dackarna- Piraterna.

Idag ser vi fram emot ett riktigt Norrlandsderby. Där de två tippade  topplagen Luleå och Skellefteå brakar samman i en fight som vi sent kommer att glömma, hoppas jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar