lördag 31 augusti 2013

LEKSAND

Efter sju sorger och åtta bedrövelser är äntligen Leksand tillbaka i sociteten. De fantastiska supportrarna, som har stöttat laget i vått och torrt är verkligen värda den här framgången. De flesta i övriga ishockey Sverige välkomnar också Leksand till SHL. De vet att Leksand har fans i hela Sverige och det innebär lite extrainkomster när Leksand kommer på besök.

Många föreningar och deras ledare runt om i landet är naturligtvis inte lika glada, med tanke på den ekonomiska doping som pågått under flera år. Många föreningar får vrida och vända på varje hundralapp för att ekonomin skall gå ihop. I Leksand är det tydligen inte många som har kunnat räkna plus och minus, hur skall man annars förklara ett underskott på 60-70 miljoner. Då är det bara att göra en rekonstruktion och låtsas att ingenting har hänt. I och med att det har pågått under så många år, är det märkligt att ingen har reagerat. Några måste väl ställas till svars för denna vanskötsel? Övriga idrotts Sverige kan naturligtvis tolka det här på många sätt. Det är bara att hoppas att det finns fler ansvarstagande ledare än de som tror att man har vilka friheter som helst när man hamnar i en idrottsförening.
När Tommy Salo kom till Leksand rensade han ut lite skämd frukt och satsade på lite yngre hungriga spelare och en pappa för laget, Mathias Timander. Det är nog en av Leksands bästa värvningar någonsin. Leksand har alltid varit lirarnas lag, man har inte accepterat en arbetsseger  det skall vara snyggt också ( jfr Hammarby fotboll).Tommy och hans ledartrupp fick Leksand på rätt tankar och man började förstå att elitidrott går ut på att vi vinna. Därför lyckades man äntligen infria allas förväntningar. Leksand har valt att satsa på i stora delar samma trupp som hjälpte laget till SHL.

En fantastisk hemmapublik och spelare som har längtat är plusvarianter och att flera lag ser lite tunna ut. Mathias Timander kommer att saknas oerhört i en ihålig backbesättning. På forwardssidan finns det en hel del unga spelare som kan få sitt genombrott. Leksand hoppas naturligtvis mycket på nyförvärvet Mikael Johansson. Tycker att han är alldeles för ojämn och egoistisk i sitt spel, för att han skall kunna vara en ledare i Leksand. Han kommer säkert att slå några smörpassningar. Jag tror att Leksand kan sluta på någon av platserna mellan 9-12. Trots att en del i organisationen redan pratar om SM-guld. Inget fel att drömma.

Naturligtvis var det en Beckman (med e) som räddade svensk fotboll.

Imorgon tycker jag till om FBK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar