fredag 30 augusti 2013

BRYNÄS

Under  1960 och 70- talet dominerade Brynäs svensk ishockey. Namn som Tord Lundström, Håkan Wickberg, Lars-Göran Nilsson "Virus" Lindberg, bröderna Salming mfl. kommer alla hockeyälskare ihåg. Halva landslaget var brynäsare. Brynäs var en maktfaktor i svensk ishockey under professor Tommy  Sandlins ledning.
Därefter kom en 20års period där man inte gjorde några större avtryck i svensk ishockey, istället fick man slåss för sin existens vid några tillfällen. Guldet 1999 var ett undantag,( det svider fortfarande)
När Brynäs gick in i 2000- talet bestämde de sig för att satsa på talanger i distriktet och utbilda de till fullfjädrade elitspelare. Detta fina arbete gav utdelning säsongen 2011-12 med ett välförtjänt guld. Brynäs är en av få föreningar som inte har degraderats från SHL, så den berömda Brynäs andan kanske inte är en skröna.
Men vad hände efter guldet ?
Förra årets Brynäs var ingen rolig upplevelse att beskåda. Jag vet att några nyckelspelare försvann till NHL, men det kan inte vara hela sanningen till det mediokra spelet. Jag tror att både spelare och ledare drabbades av hybris och tappade ödmjukheten i spelet.
Precis som många andra lag har Brynäs drabbats hårt av utvandringen till NHl. De flesta spelare skulle må bra av att spela några år i SHL och mogna både som spelare och människa. Jag är trött på att se våra talanger åka omkring i olika farmarligor. Fortsätter utvandringen i samma utsträckning kommer vi att se ännu fler 35 åringar glida omkring i SHL och hämta sista pensionen.
Det syns lång väg vilken som är pappa till Christian Djoos, vilken kyla och speluppfattning. Troligtvis har han fått lite muskler på sin späda kropp, då kommer han att bli en tongivande spelare. Annars är det inte så många som sticker ut, en ganska normal SHL trupp som kan räcka till en slutspelsplats. Men då måste naturligtvis målvakterna "Honken" och Rahm spela på en högre nivå än förra året och senaste nyförvärvet Petteri Nokelainen skjuta många mål.
Bjuder på två singelkryss till veckans V75 omgång Shiraz Brodde och Västerbo Loveboat.
I morgon är det Daladans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar